Back to Nairobi!

Efter att ha varit på kusten i 3 veckor är det skönt med 22 grader istället för 30+ ! Dock så är avgaserna i denna stad inte så fräscht.. Vi kommer att vara i huvudstaden fram tills den 23 (jag iaf), då våra pojkvänner kommer och jag och Erik drar då vidare till Tsavo East som är en nationalpark. Längtar mycket nu och försöker få dagarna att gå snabbare, dock vill man helst det utan att göra sig av med så mycket pengar. 
 
Men kusten var såklart megahärlig och det ska bli kul att åka tillbaka dit efter Tsavo. Då kommer jag och Erik att vara i Malindi och sedan drar vi oss ned mot Mombasa på nyår för tre av våre vänner kommer dit ända från Sverige! :) 
 
 
Jag har varit på nästan alla kända strandorter nu på Kenyas kust: Malindi, Watamu, Kilifi, Mombasa och Diani Beach. För att summera stränderna och platserna så tycker jag:
 
Malindi: Ganska stor stad med möjlighet till det mesta (uteliv, mycket restauranger och hotell). Dock är inte stranden, där vi var iaf, det vackraste jag har sett. Den var fin men som så mycket andra ställen kan man bli störd när man ligger där och solar för de erbjudar snorkling turer osv.
 
Watamu: Var bara här en dag men kommer få bättre känsla för orten när jag och mina vänner åker dit. Watamu är känd för det marina livet så vi ska passa på att dyka då. Annars så verkade det vara ganska litet men med många roliga små stånd där man kan köpa allt möjligt. Dock var det såå jobbigt med folk som störde oss när vi solade och respekterade inte att vi ville vara själva så det var ett stort minus. Sorgligt nog tror jag det inte är lika jobbigt om man har manligt sällskap.
 
Kilifi: Vi var mest på stället där vi bodde, Distant Relatives, som var mysigt men väldigt hippie. Två gånger åkte vi till havet här (två olika ställen, Bufa Beach och nått annat ställe) och här fick vi va helt själva så det var ett stort plus! Mysig marknad med frukt och grönt gick vi också på men det tror jag finns överallt om man letar. Kilifi är dock för övrigt rätt lugnt med inte så många turister som de andra ställena.
 
Mombasa/Nyali: Då mombasa är en ö bodde vi i Nyali som är norr om Mombasa men tillhör ändå staden kan man säga. Här bodde vi på ett roligt hostel och lärde känna massa människor. Stranden var som typiskt för Kenya, supervit strand och lång. Dock hade vi otur med tidsvattnet igen (som man oftast har!) och fick vänta flera h på att vattnet skulle tillbaka. Men Nyali är stort och finns massa saker att göra här :)
 
Diani Beach: Då Mombasa inte har en bro från södra delen av staden får man ta en båt till Diani, som ligger söder om Mombasa. Detta är en liten process och personligen tycker jag inte resan till Diani var värd om man bara åker dit för stranden, då den är lik alla stränder imo. Men sällskapet på hostlet vi bodde på var roliga och både i Kilifi och Nyali lärde jag känna två svenska tjejer som jag hängde en hel del med här. 
 
Så för att summera (igen), stränderna är rätt same same. Bra om man har ett tidsvattenschema så man kan tajma in när vattnet är nära så man inte ligger där som en uttorkad fisk. Än så länge har jag inte fått tag i ett sådant schema men mest pga att jag glömmer att fråga runt, hotell och hostel brukar veta. Skaldjur och fisk  på kusten är också oftast väldigt gott då de fiskar det samma dag :)  Men ja, det ska bli sååå kul att få se djur igen, längtar verkligen till mer safari men det ska också bli skönt att doppa sig i de turkosa vattnen igen.
 
Resor | | Kommentera |
Upp