Animal kingdom

 
Senaste veckan har jag fått en hel del fina naturupplevelser. Rödräven på bilden fotade jag när den låg och vilade i det höga gräset och lyckades komma rätt nära innan den tyckte jag och Ricco var lite väl nära. Min kära hund var dock helt ovetandes att en räv sprang 20 meter från oss utan han var upptagen med att sniffa på en död näbbmus. Sedan åkte jag med ett gäng från Upplands ornitologiska förening till Gästrikland och såg bland annat hökuggla och lavskrika, så det var två helt nya kryss för mig vilket alltid är roligt. 
 
 
 
Sen var det denna slaguggla som satt i ett träd på centralstationen i Uppsala. Som ni ser är höger vinge rätt tilltuffsad och blodig. Den satt där i cirka 12 h, från 10:00-22:00. Slagugglan är absolut ingen art som man brukar se inne i stan och det tyder på att den inte kan ha mått så bra. Jag försökte iaf hjälpa den genom att ringa olika viltvårdare/rehabiliterare men de skulle komma dagen efter om ugglan satt kvar. Så man får se det som att den var tillräckligt frisk för att flyga därifrån av sig själv, samtidigt tycker jag det är så tråkigt att djur ska lida och att man inte kan hjälpa dem snabbare. Får bara hoppas att den inte hade så ont utan vilade sig trots folkhavet som såklart ville se denna vackra uggla.
Bilder, Händelser, Vardag | | Kommentera |

All aboard!

Inte mycket bättre på tillfrisknadsfronten. Sitter hemma och är så fruktansvärt uttråkad. Kollar igenom gamla bilder som jag ibland gör och blir så sugen på att tågluffa igen. Gjorde det med Elin 2013 (aldrig rest så mycket som det året) och det var verkligen jätteroligt. Att få resa med tåg är fantastiskt, hoppa på eller av där man känner för och ser landet istället för ovanför molnen. Vill verkligen tågluffa igen och det är billigare innan man är 26 år så denna sommaren är min sista chans även om jag tror det blir svårt att hinna med. Har planer att resa till Sydamerika i höst och det kostar en del. Men jag får se hur det blir, man vet aldrig vad livet tar för vändningar :) 
 
 Tågluff 2013, pepparkakan
 
Vardag | | Kommentera |

Växter så det knakar

Titta så söt han var när han var en liten, liten valp <3
 
Förra veckan var Ricco sjuk och vi fick gå ut med honom mitt i natten då hans mage krånglade och han var lös i nästan en vecka. Denna vecka är det jag som har åkt på sjukdom. Hosta, huvudvärk och snuva. Tacksam att det ordnade sig på jobbet så slipper jobba på Biotopia i helgen. Sista helgen med rovdjurstema så det är synd att jag missar det men föredrar såklart att bli frisk. Sen har jag klippt av mitt långa hår också. Över 40 cm togs bort som kommer att doneras till peruk för canerpatienter.  
Vardag | | Kommentera |
Upp