Barnvakt

I lördags var jag barnvakt till Daniella, det var kul! Vi målade naglarna, lekte med Ricco ute och gick till Biotopia där Daniella fick kolla på plankton. Jobbar ju på Biotopia annars men det är alltid kul att se barn bli faschinerade av biologi och vår värld. Man behöver inte prackla på dem att det är intressant utan de tycker det är superroligt att göra olika experiment och ta reda på olika saker. 
 
Spanar in olika plankton i luppen som är kopplad till en stor skärm
 
Vardag | | Kommentera |

Hiding in the dark

Förra veckan var det "orioniderna" som innebar att man hade chansen att se massa stjärnfall. Åkte ut med Erik och Ricco till Hammarskog och såg bara ett stjärnfall men hade såklart ändå med mig kameran. Det var en stjärnklar natt och otroligt härligt och stillsamt att vara ute i naturen. Jag hörde en kattuggla och en slaguggla samt något som skrek så förskräckligt på åkern intill, tror att det måste ha varit en räv. 
 
 
Men det är häftigt med foto... som att ha 20 sek slutartid gör att plöstligt ser vi tusentals fler stjärnor än vad vi gör med ögat. Påminde mig om en händelse i Kenya. Jag var på nattsafari och lyckades fota ett djur som inte ens parkvärden hade sett - ett jordsvin! Det är inte det att de är sällsynta men de är aktiva endast på natten och väldigt skygga så de är svåra att få syn på. Men tack vare att jag fotade mörkret åt det hållet guiden pekade kunde jag få bildbevis på djuret :)
 
 
 
 
Vardag | | Kommentera |

En annorlunda höst

Hösten är min favoritårstid, eller det brukar vara det. Älskar verkligen färgerna och förra året hade jag en löjligt bra höst med sol i princip varje dag medan jag läste min favoritkurs på Grimsö. Ska faktiskt dit imorgon och hälsa på en kompis och det ska bli supermysigt att få åka tillbaka dit (även om det bara är för en dag). Denna höst har varit lite annorlunda... nytt jobb så istället för att själv lära mig lär jag ut. Jag är så van att plugga själv och nu avundas jag lite alla nya, förväntansfulla studenter som larvar sig på stan med deras spex och nationsrundor. Jag är ju en pluggis by heart och saknar redan studentlivet och att få undervisning i så mycket coola ämnen. Kan inte förstå att jag har pluggat i mer än fem år på universitetet, vart tog de åren vägen? Och det värsta är, när man försöker tänka på vad man har lärt sig känner man sig lite vemodig för man kommer knappt ihåg hälften. Meeen, det som är skönt med uni är att man kan ju alltid läsa någon kurs (hur gammal man blir) bara för det är kul också ^_^
 
Från bröllopet den 23 september
 
Tankar, Vardag | | Kommentera |
Upp