Last day, last luck

Nu är vi i Malindi och det är helt otroligt vackert! Vi bor superbilligt och fint och har nära till havet. Resan hit tog däremot skitlång tid men det var värt det :) 
 
Ett av mina häftigaste minnen från Ol Pejeta var nattsafarit då vi såg lejonungar, ca 2 månader gamla med sin mamma samt ett jordsvin (som är jätteovanligt att se). Så det var verkligen lyckat. Men jag hade bara sett en hyena och jag visste att det fanns hyenaungar i området så det var tråkigt att inte ha sett dem, tänkte jag. Men näst sista dagen åkte vi förbi massa hyenor, säkert 15 st, varav tre av ungarna måste ha varit väldigt unga.
Visste ni förresten att det är jättesvårt att könsbestämma hyenor eftersom honorna har en sk. hemipenis. Det ser ut som hanens könsorgan vilket gör att könsbestämma hyenor i min studie är omöjligt.
 
 
 
Gör nog ett mer noggrant inlägg om Ol Pejeta sen med rekomenationer etc!
 
Vardag | | Kommentera |

Wilderness

 
Sagan på Ol Pejeta börjar dra sig mot sitt slut. Varit på detta coola reservat i två veckor men eftersom vi har den data vi behöver, och resten ges på dropbox, finns det egentligen inte så mycket motivering till att stanna här. Det är dyrt och man kan lika gärna finsortera bilderna på annan plats. Så jag och de andra tre studenterna som ska analysera fotofällorna åker nog till kusten på måndag. Det ska såklart bli härligt med varmare nätter och kunna bada när temperaturen stiger 30 +. Men jag kommer sakna detta ställe. Kommer kännas lite underligt att inte se zebror och elefanter när man åker ut med bilen. Jag är så känslig också, så jag tycker det alltid är jobbigt att lämna saker jag vet att jag inte kommer se igen. Saknar inte alls Sverige eftersom jag vet att jag kommer snart tillbaka. Igår var jag på nattsafari och himlen var stjärnklar, blixtrar i bakgrunden och natten var lugn. Fick en känsla över hur extremt liten man är och hur vacker vår planet är...
 
Elefanter i morgonljuset i Samburu (lite suddig då bilen rörde på sig)
 
Tankar | | En kommentar |

Birds everywhere

Jag gillar att fågelskåda mera sen jag läste faunistikkursen i vår, dock orkar jag inte gå ut så ofta på egen hand och fågelskåda. Men här i Kenya är inte det något problem för man ser fåglar överallt! Så här är en del av fåglarna jag har sett: svenskt/engelskt (latinskt) namn
 
 
 Skrikhavsörn /African fish eagle (Haliaeetus vocifer)

Sekreterarfågel /Secretary bird (Sagittarius serpentarius)

Gampärlhöna /Vulturine guniea fowl (Acryllium vulturinum)
 
Östlig gulnäbbstoko /Eastern yellow-billed hornbill (Tockus flavirostris)
 
Svartbröstad ormörn /Black chested snake eagle (Circaetus pectoralis)
 
Lilabröstad blåkråka/Lilac-breasted roller (Coracias caudatus)

Rödkindad fjärilsfink /Red-cheeked Cordon-bleu Finch (Uraeginthus bengalus)
 
Savannörn /Tawny eagle (Aquila rapax)
 
Gycklarörn /Bateleur (Terathopius ecaudatus)

Afrikansk klätterhök /African Harrier-Hawk (Polyboroides typus)
 
Cred till Nike Nylander som har lyckats hitta många av namnen på fåglarna :) Inte så lätt när Kenya har över 1100 fåglar!
 
Bilder | | Kommentera |
Upp