Different sound and movement

Jag och Emma har dansat en del denna vecka på Uppsala Danscenter för de har "prova på"-vecka och vi har provat massa olika dansstilar. Och nu såg jag en video på nån Colombiansk dans och det är så fint hur alla människor kan röra sig så synkat till musik från sitt land. Visst är människor fantastiska ? Att vi har kultur mellan olika länder. Att vi dansar, sjunger och spelar olika var än i världen man är. Vi skapar så mycket fint och jag förstår inte människor som är främlingsfientliga och tror att sin kultur kommer att dö ut om vi släpper in andra. Uppskatta och dela med sig av det man kan istället för att tro att man ska behålla "sitt" till "sitt" folk. Nej usch sånt hatar jag. 
 
Dansveckan har iaf varit så rolig och jag hoppas verkligen att det finns nån plats på salsan så man kan bli lite bättre i vår :)
Tankar, Vardag | | Kommentera |

The Imitation Game

Det var länge sen jag såg en riktigt bra film. Ofta kan man sitta och tänka "undra hur lång tid det har gått." tycker jag under filmtittandet men igår när jag var på bio var det snarare "kan inte fatta att den inte har blivit tråkig och dålig än".
 
Igår bestämde jag och Erik lite spontant att se The Imitation Game med Benedict Cumerbatch och Keira Knightley i huvudrollerna. Den handlar om Alan Turning som under andra världskriget fick i uppgift att knäcka Enigma-koden som nasisterna använde sig utav. Otroligt bra och berörande film, baserad på verklig händelse. Rekommenderas starkt !!
 
Filmer | | Kommentera |

Hosta och halka

Hej! I torsdag hade jag tenta i växtfysiologi och tror den gick rätt bra, hope so! Djurfys-tentan gick änu bättre än vad jag trodde för hämtade ut den och räknade poängen och då hade läraren räknat fel ^^ 
För er som läser måste ni bli trötta på detta men jag är hostig - IGEN! denna gång har jag stuntat i det och tränat ändå.. fasiken kommer ju aldrig få beach body om jag bara är hemma. 
På måndag ska jag börja läsa beteendeekologi och är super excited!! :D Ska bli sjuk kul att läsa med Elin också, hon jag tågluffade med ^^ Vi har inte läst samma kurs på 2 år! Dock är det en masterkurs så jag hoppas jag kan hålla tempot uppe :) 
 
Btw beställde jag en canvas-tavla med detta motiv. En cool solnedgång från Costa Rica. Så nu hänger den så fint i min hall :D
Vardag | | Kommentera |
Upp