Vulkan

Igår åkte jag med min sysslings familj till vulkanen Irazú. Den är cirka 3400 m hög och det sägs att den är aktiv men det var den då inte när jag var där. Helt uttorkad :P Men var härligt med lite kall, frisk luft där uppe bland all dimma.
 
Och härligt som det är med natur kommer jag alltid främst vara för djur. Så det var jättehäftigt när Nacho (så kallas pojken) såg en .. ja jag vet inte vad det är för djur. Någon som vet? Söt och tjock var den iaf :D
 
Costa Rica | | 4 kommentarer |

Turtles

I onsdags åkte jag med pappas bästa vän Roy och hans familj till Stilla havet. Hotell Riu i Guanacaste - sjuuukt fint! Hade världens mest underbar tid med dom under tre dagar. Två härliga pojkar på 9 och 11 år och föräldrarna är så givmilda och omtänskamma om mig. 
 
De 2 pojkarna och Katia.
 
 
Jag och Katia, Roys fru, hade frågat runt lite vart man kunde se sköldpaddor och strandvakten svar var att man var tvungen att resa rätt långt till en annan strand om man ville se. Dock hade detta hotell 5-6 inhägnader på stranden där 50-90 ägg låg i.. i sanden alltså. Och han sa om man gick upp tidigt kunde man kanske se en sköldpadda. Så jag gick upp 5 på morgonen till havet, helt själv. Och blev lite rädd för hörde massa apor skrika i skogen.. men sen tyckte jag det mest var charmigt. Men var otroligt vackert att se solen stiga över stranden. 
Sen såg jag strandvakten vid inhägnaderna och jag såg att han grävde runt äggen. Så jag frågade om jag fick hjälpa till och det fick jag :D Tillsammans plockade jag och han upp 49 st små nyckläckta svarta sköldpaddor ur sanden och la dom i en låda. För om de skulle gå ner i havet på morgonen skulle alla fåglar ätit dom. Så de skulle släppas ut vid 5-tiden på kvällen men vid den tiden var jag inte på hotellet längre :/
 
Men var en extremt häftig upplevelse, att hålla i de små liven! :D
 
 
 
Men hotellet var verkligen lyx och det var härligt med sol, mysigt sällskap och såklart - djurupplevelse! (För på vägen dit såg vi massa apor i ett träd :D )
 
<3
Costa Rica | | 2 kommentarer |

A la piscina

Rubriker betyder "vid poolen". Jag och Lucy var idag på ett ställe som heter "El rancho". Det är typ en stor gård med massa små hus där folk bor på sommaren, det är nämligen läger där då för folk som vill lära sig spanska :) Så det finns pool, badmintonnät och så :) Men nu är det inte säsong för lägren så jag och Lucy var där heeelt själva! Så nice :D Eller hennes kompis jobba där så vi fick vara där ^_^ Sen hade vi en liten photoshoot för Lucy ville ha det :D Och det är ju roligt att ta foton och bli fotad. Lägger mest ut bilder på mig då för det ä min blogg va. 
 
 
Hittills har jag haft det jättebra! Brände mig lite idag så ska ta det riktigt försiktigt imorgon för ska till havet med pappas bästis familj :D Ska bli så kul att åka till havet, och i helgen ska jag se en vulkan med min syssling och hans familj :D yäää!
 
 Har det så roligt här, speciellt med Lucy för det är med henne jag hänger mest med. Vi skrattar så mycket och med Jeimy med (andra kusinen, hennes syrra). Det är så roligt att skratta hela tiden :D
 
Bilder, Costa Rica | | Kommentera |
Upp